Den kulturelle terroristen

När jag tänker på kultur så är nog det första som kommer upp färgen brun i TP och en massa jobbiga frågor där man till slut väljer att svara; Liza Marklund. Ett bra ämne att ta upp här i bloggen alltså.

Det största som har hänt den här veckan är väl trots allt utdelningen av Nobelprisen som väl de flesta har hört något om i alla fall. Själv tycker jag att det är riktigt kul att höra om nya avancerade upptäckter som ofta redan har eller kommer påverka samhället. Dock var det ju kultur jag tänkte diskutera och därför får vi väl fokusera på det i mina ögon (i vanliga fall) tråkigaste priset, nämligen det i litteratur. I år vann nämligen Mario Vargas Llosa från Peru och det visar sig att han inte bara skriver väldigt bra böcker utan jag har dessutom redan läst en av dem vilket känns lite konstigt. En gång för längesen läste jag nämligen hans bok The feast of the Goat (Bockfesten på svenska) som utspelar sig i Dominikanska Republiken under tiden som diktatur. Minns egentligen inte så mycket mer om boken förutom att jag faktiskt på riktigt tyckte att den var grymt bra och är en av de få jag har kvar i Värmland, tillsammans med bland annat Liftarens guide till galaxen.

Har under helgen även hunnit med att se filmen Nyckeln till frihet som varmt rekommenderas om ni inte har sett den. Själv vet jag inte riktigt om jag hade sett den tidigare eller inte men jag har i alla fall läst boken (The Shawshank Redemption) av Stephen King. Filmen handlar i alla fall om en man som blir oskyldigt dömd för mordet på sin fru och hennes älskare och sedan om hans upplevelser i fängelset.

Så här på helgen så har jag även hittat ännu en fördel med att vara inneboende, nämligen att man kan sätta sig i soffan och läsa GP under frukosten. Riktigt gött är det att sitta och läsa alla dessa delar, med ledare, debattinlägg och annat utan att behöva stressa till jobbet, även om det går åt lite väl mycket tid…

Innan jag blev avbruten av Skype satt jag till och med och såg på en dokumentär på SVT-play vilket är ytterst ovanligt.

För att summera denna vecka i kulturens tecken kan jag även avslöja att jag efter dagens löprunda har hunnit med hela första säsongen av Hipp Hipp!

Du kan följa svar på detta inlägg via RSS 2.0-flödet. Du kan lämna en kommentar eller en trackback från din egen sida.

Lämna ett svar

XHTML: Du kan använda följande taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>